Komentar
30. November 2015.
Foto:
nepoznato

Dragi don Jure, Rektore i novoimenovani Vojni ordinarije!

     Svidjelo se, divino afflante Spiritu, Prvosvećeniku Franji, imenovati Te Vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj. Drugi si po redu Vojni ordinarij. Iskreno Ti čestitamo na prihvaćenu  povjerenju!

     Tvoje dosadašnje predano služenje Crkvi u Hrvata

     - u odgovornoj službi Rektora svetojeronimskih ustanova u Rimu (od 1996. do danas),

     - kao izgrađen pastoralac – i na teorijsko-znanstvenoj razini iz Pastoralne teologije i kao svećenik opće pastoralne prakse, od župnoga vikara do rektora Crkve sv. Jeronima u Rimu,  

     - kao i odgojitelj - duhovnik u Splitskom malom sjemeništu i rektor svećenicima postdiplomcima u Rimu,

     pobuđuju pouzdanu nadu da ćeš uspješno voditi i povjerenu Ti katoličku zajednicu vjernika – pripadnika oružanih i redarstvenih snaga u Republici Hrvatskoj.

     Istina, sada će se malo uloge zamijeniti: do sada su Biskupi Tebe molili da primiš u Zavod kojega svećenika-studenta, a od sada ćeš Ti moliti Biskupe ili Provincijale da Ti posude kojega svećenika za vojnu službu. I druga: do sada su Tebe hrvatski građanski nositelji vlasti molili da ih primiš u Zavod svetoga Jeronima na pola sata razgovora, a od sada ćeš Ti moliti njih da Te prime… I tako dalje u kontrastu života. I to je tako: Kolo sreće uokoli…   

    Dok Ti izričemo iskrene čestitke, iskorištavamo prigodu zahvaliti Ti na svemu dobru što si za vrijeme svoga rektorovanja svetojeronimskim ustanovama učinio i za našu mjesnu Crkvu hercegovačku. A nije toga bilo malo. 

     Molimo Boga da Te

     - po zagovoru sv. Jure, Tvoga nebeskoga zaštitnika,

     - i ujedno Zaštitnika Vojnoga ordinarijata kao i

     - sv. Andrije prvopozvanoga, koji se odlikovao u dovođenju ljudi k Isusu te kojega danas blagdanski slavimo, i

     - po zagovoru duhovne nam Majke Marije, obdari potrebnim zdravljem duše i tijela kako bi u pronicljivosti uma u milosnu otvaranju poticajima Duha Svetoga, s povjerenim Ti vjernicima, vojnicima i policajcima, ali i svima nama, ubirao plodove Mira koji u punini može darovati On, Knez Mira, čijem se liturgijskom Rođendanu radujemo i u čijoj pripravi do nas stiže ova radosna vijest o Tvome biskupskom imenovanju.

     Srdačno - sretno i čestito:

     Mostar, 30. studenoga 2015.

+ Ratko Perić, quondam rektor

don Željko Majić, quondam vicerektor

Svetoga Jeronima. 

POVEZANI ČLANCI

21. svibnja 2018
KIUM
19. svibnja 2018
KIUM

NAJČITANIJE

21. svibnja 2018
KIUM
19. svibnja 2018
KIUM