Vijesti
16. September 2019.
Foto:
Cnak

Zbog opravdane spiječenosti provincijala fra Miljenka Šteke na Akademiji, 14. rujna 2019., sudionicima se u katedralnoj dvorani u ime Hercegovačke franjevačke provincije obratio njezin vikar fra Iko Skoko: 

Hvaljen Isusa i Marija!

Sve vas ovdje nazočne na Akademiji i predstavljanju knjige Ljubav koja ne prestaje, u povodu Zlatne Mise našega biskupa msgr. Ratka Perića iskreno pozdravljam.

U ime Hercegovačke franjevačke provincije, u ime mnogopoštovanog oca provincijala fra Miljenka i svoje osobno, te u ime svih redovnika i redovnica u Hercegovini, čestitam 50. obljetnicu svećeničkog ređenja našem preuzvišenom ocu biskupu Ratku Periću. Naš biskup nekada u svojim nastupima voli iznijeti neke statističke podatke. Evo jedne iz njegova života. U pedeset godina svećeničkog života slavio je najmanje 18.250 sv. Misa. A kada znamo kako Euharistija predstavlja središte i svećeničke službe i života, onda on osobno, a i mi skupa s njime, imamo na čemu zahvaliti Bogu. Ako uzmemo kako je nedjeljom, da ne spominjem svetkovine, održao samo jednu homiliju, onda je održao najmanje 2.600 homilija tumačeći Evanđelje.

Na Drugom vatikanskom saboru afrički biskup u Mozambiku, msgr. Sebastiao Soares, izjasnio se kako treba čekati sljedeći koncil da dobijemo dobar nacrt o svećeniku. Svećenik, a sada i biskup msgr. Ratko Perić, nije čekao dobar nacrt o svećeniku, nego je svojim svećeničkim životom posvjedočio i potvrdio kako bi trebao izgledati taj novi nacrt o svećeniku!

Preuzvišeni oče biskupe Ratko, želimo Vam još puno Euharistijskih slavlja. Neka Vas Bog obdari dobrim zdravljem i dugim životom da tako bude!

Hvala na pozornosti!

POVEZANI ČLANCI

NAJČITANIJE